Профіль користувача




Понедельник, 21 Январь 2019 13:35

Організація харчування у закладі

Оцените материал
(1 Голосовать)

 

«Турбота про здоров’я - найважливіша праця вчителя. Від життєрадісності, бадьорості дітей залежить їх духовне життя,світогляд, розумовий розвиток, міцність знань, віра в свої сили.»

В.О.Сухомлинський

 

Раціональне харчування тих, хто навчається — одна з умов створення здоров`язберігаючого середовища в закладі.

   Недостатня кількість поживних речовин в дитячому віці негативно позначається на показниках фізичного розвитку, захворюваності, успішності, сприяє прояву обмінних порушень і хронічної патології. Найважливішою умовою для підтримки здоров’я, високої працездатності і витривалості людини є повноцінне і правильне харчування.            

Адміністрація закладу приділяє велику увагу питанням життя і здоров’я дітей та організації раціонального харчування. Харчування має бути збалансованим, протягом дня дитина має отримувати необхідний для цього мінімум харчових і мінеральних речовин. Якщо врахувати, що велику частину часу діти проводять у закладі, то і повноцінно харчуватися вони повинні саме тут.


Безкоштовне гаряче харчування у закладах загальної середньої

освіти

Які категорії дітей мають право на безкоштовне харчування?

Органи державної влади та органи місцевого самоврядування забезпечують

безоплатним (безкоштовним) гарячим харчуванням учнів, віднесених до

категорій:

- діти-сироти

- діти, позбавлені батьківського піклування

- діти з особливими освітніми потребами (у спеціальних та інклюзивних

класах, групах)

- діти з малозабезпечених сімей

- визначених законодавством та/або рішенням органу місцевого

самоврядування (наприклад, діти, батьки яких є учасниками АТО, загинули в

зоні проведення АТО або стали інвалідами, діти громадян України, які

прибуватимуть з АРК, Донецької та Луганської областей тощо).

Безкоштовне харчування учнів відбувається лише в навчальні дні. Учнів, які

безоплатно харчуються, обліковує класний керівник.

Зведений облік учнів КЗ «Великолепетиський опорний заклад ЗСО I-III ступенів», що охоплені гарячим харчуванням

Всього учнів охоплено гарячим харчування (сніданки+обід)

Відсоток охоплення учнів гарячим харчуванням

з них за класами

 

1 - 4 клас

5 - 9 клас

 

10 - 11 клас

всього

учнів

з них харчуються за бюджетні кошти

з них харчуються за батьківські кошти(сніданок+обід)

всього

учнів

з них харчуються:

всього

учнів

з них харчуються

за бюджетні кошти

за батьківські кошти

за бюджетні кошти

за батьківські кошти

 

525

 

97

 

228

 

36

 

233

 

273

 

22

 

207

 

40

 

1

 

26


 

 

Окремі категорії дітей

 

 

Діти сироти

Діти, позбавлені батьківського піклування

Діти з малозабезпечених

сімей

всього

з них харчуються

всього

з них харчуються

всього

з них харчуються

5

5

8

8

19

19

Вартість харчування у 2019 році

За бюджетні кошти

За батьківські кошти

для дітей

6 - 10 років

для дітей

10 - 16 років

для дітей

6 - 10 років

для дітей

10 - 16 років

Вартість

Вартість

Вартість

Вартість

10,0

10,0

6,0

6,0

 

 

ЇДАЛЬНЯ

 

Їдальня працює в навчальні дні з 08.00 до 16.00.

Їдальня в закладі працює безпосередньо на сировині. Повна автономність в приготуванні їжі, дає велику можливість забезпечення намісці страв найрізноманітнішого меню.

У нашій їдальні виконуються всі санітарно – епідеміологічні вимоги до

організації харчування дітей, що навчаються в закладі.  

За час роботи в закладі не було жодного випадку захворювання кишковою інфекцією з вини їдальні. Перед входом в приміщення їдальні організовано спеціальне місце для миття рук, обладнане рукомийниками.

У меню учнів систематично включаються страви з м’яса, риби, молока.

Класними керівниками проводиться позакласна виховна робота з учнями по вихованню культури харчування і відповідальності за своє здоров’я.

Облік обідів, якість приготування, організація споживання їжі

ретельно контролюється адміністрацією закладу та медперсоналом.

 


Календар
« Октябрь 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31